• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Державне свято День Соборності України «Моя соборна Україна знов зустрічає день новий»

Державне свято День Соборності України «Моя соборна Україна знов зустрічає день новий»

2020-01-22

/Files/images/Соборністьn.jpg

Державне свято День Соборності України учні Бершадської ЗОШ І– ІІІ ступенів №2 відзначили урочисто та патріотично. У закладі було проведено тиждень «Моя соборна Україна знов зустрічає день новий».

У рамках тижня для школярів 5-8 класів були проведені тематичні години спілкування національно-патріотичного спрямування: «День Соборності України — свято українського державотворення» (Шаматієнко Р.П.- кл. керівник 5А класу), «Соборна Україна: від ідеї до життя» (Колісниченко Г.А. – кл. керівник 6А класу), «Україна - держава соборна, одна на всіх, як оберіг» ( Феклістова Н.А. – кл. керівник 6Б класу), «Україно, соборна державо, сонценосна колиско моя! (Ткачук Н.М. – кл. керівник 7А класу), «Соборність в душах, єдність у серцях» (Почапська С.П. – кл. керівник 7Б класу), «Ми - діти України за руки візьмемось, з’єднавшись назавжди один одному всміхнемось» (Горова С.М. – кл.керівник 8А класу).

Учні 9 – 10 класів переглянули фільм «Свято Злуки. Політика пам’яті». Фільм дав відповіді на багато запитань і показав, що двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності.

На великій перерві пройшла арт-акція «Я люблю Україну», до якої зміг долучитися кожен охочий. Учасники акції приклеювали символічні жовто – блакитні квіти на карту України.

Учні 5 – Б класу взяли участь у флешмобі «Україна – Єдина», декламуючи рядки віршів кращих українських письменників.

Заходи, проведені протягом тижня, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Кiлькiсть переглядiв: 165