Семінар учителів хімії

2017-03-15

14 березня 2017 року на базі Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів №2 відбувся семінар учителів хімії з теми «Формування ключових компетентностей на уроках хімії в ході реалізації нового Державного стандарту». На початку роботи перед учасниками виступив директор школи Ковальський В.М., розповівши про особливості навчання та виховання у школі з викладанням українською та російською мовами. Провела реєстрацію учасників та ознайомила з планом роботи семінару голова методичного об’єднання вчителів хімії Кибалюк Г.Г.

«У вселюдськім житті тільки той народ бере перемогу, який має гарну школу…» - ці слова видатного українського педагога Софії Русової стали головним гаслом для візитки-презентації школи, яку продемонстрували учні 3-8 класів під керівництвом заступника з виховної роботи Байдалюк Н.Г. та педагога-організатора Рівної Н.В.

В практичній частині семінару вчитель хімії вищої категорії Почапська С.П. провела урок вивчення нового матеріалу із застосуванням здоров’язберігаючих технологій у 8-Б класі з теми: «Хімічні властивості лугів. Заходи безпеки під час роботи з лугами». Особливістю застосуванням методу проектів на уроках хімії виділявся урок систематизації та закріплення знань у 9-Б класі з теми: «Застосування оцтової кислоти». В аналізі та обговоренні уроків взяли участь вчителі району: Кибалюк Г.Г., Шевчук Н.В., Любавіна Г.Г., Жуковська В.О., Нечитайло Л.А., Устяк Л.В. та інші. Вчителі зазначили високу активність та результативність роботи учнів під час проведених уроків. Також була зосереджена увага на застосуванні інноваційних методів навчання, які увійшли в практику роботи Світлани Петрівни. Логічним завершенням блоку уроків стала презентація досвіду роботи вчительки з теми: «Формування здоров’язберігаючих компетентностей на уроках хімії засобами дослідницької та проектної технологій». Голова методичного об’єднання Кибалюк Г.Г. наголосила про важливість правильної презентації досвіду роботи під час атестації педагога та дала настанови вчителям, які атестуються у поточному навчальному році. Також вчителі узгодили теми семінарів, що мають проходити у 2017-2018 навчальному році.

Із заключним словом виступила методист відділу освіти Когут О.М. Вона подякувала усім учасникам семінару за активність, а педагогічному колективу Бершадської ЗОШ І – ІІІ ступенів №2 за гостинний прийом.

/Files/images/IMG_1227.jpg/Files/images/IMG_1219.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 271