День матері – це найкраща можливість нагадати мамі, як сильно ми любимо і цінуємо її. Це свято з кожним новим роком стає все більш популярним, і це не дивно, оскільки мама, споконвіку, була найріднішою і найдорожчою людиною для кожного. А чи знаєте Ви, коли святкують День матері 2016 в Україні і якого числа? Оскільки, щороку це свято в Україні святкують у другу неділю травня, з цієї причини, дата святкування Дня матері в 2016 році припадає на 8 травня.

Незважаючи на те, що існує це свято не так давно, воно вже було схвалено і підтримано мільйонами українців. Протягом цих кількох років, День матері в Україні став чудовим приводом для того, щоб приїхати до мами, або зателефонувати їй, та сказати «спасибі» за її самовідданість, любов та підтримку.

В нашій державі, цього дня, мамам прийнято дарувати квіти і цукерки, але все ж кращий з усіх подарунків – це подарунок, зроблений своїми руками. Також, це відмінна можливість провести день у сімейному колі: щось приготувати, відправитися на пікнік або зіграти в різні спортивні ігри. Кожну другу неділю травня, на вулицях багатьох міст, жінкам дарують різноманітні подарунки, такі як квіти орігамі, браслети та брошки. Крім України, це свято, відзначається також у всьому світі, причому традиції його змінюються залежно від країни.

Насамперед, свято Дня матері 2016 – це гарне нагадування для тих, хто завжди зайнятий, постійно в роботі і не встигає зателефонувати мамі і почути рідний голос!