Тиждень правознавства

2015-12-21

На виконання наказу відділу освіти №212 від 27.11.2015 року «Про затвердження планузаходів відділу освіти Бершадської райдержадміністрації з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права» в школі було проведено Всеукраїнський тиждень права.

Всі заходи Всеукраїнського тижня права пройшли на високому методичному рівні. Було підготовлено план заходів тижня.

У ході проведення тижня було оформлено куточки правових знань, присвячених Загальній декларації прав людини. Куточки оформляли вчителі історії та правознавства Реверук М.А. та Пацар В.В.

8 грудня було проведено круглий стіл на тему: «Проблеми функціонування правової держави в Україні» за участю вчителів історії та правознавства у 7-8 класах.

10 грудня 2015 року в 9-10 класах був проведений Всеукраїнський урок «Права людини».

11 грудня для учнів 9-11 класів був проведений правовий КВК «Захист прав і свобод людини і громадянина в Україні».

Завідуюча шкільною бібліотекою Усата Ю.М. підготувала книжкову виставку видань «Права у нашому житті».

Для учнів 5 – 11-х класів класні керівники підготували і провели тематичні виховні години на правову тематику: «Закон обов’язковий для всіх», «Злочин і кара», «Запобігання злочинності серед неповнолітніх», «Я і закон», «Права й обов’язки, визначені Конституцією України».

15 грудня учні школи взяли участь у районному етапі конкурсу «Турнір Юних Правознавців»

Для учнів 9-11-х класів була проведена виставка учнівських плакатів «Права та обов’язки людини очима дітей».

Вчитель правознавства Реверук М.А. провів інтелектуальну гру «Знавці права».

Учні 9-х класів взяли участь у диспуті «Закон і ми».

Завершився предметний тиждень (11.12.2015 року) зустріччю з представниками правоохоронних органів Бершадського району, з теми «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», на якій учні не тільки прослухали інформацію з вище вказаної теми, але й мали змогу задати свої питання.

Немає сумніву, що творча робота учнів, вчителів і класних керівників у заходах Всеукраїнського тижня права сприяла насамперед розвитку творчої активності учнів і їх інтересу до вивчення права, поглиблювала їх знання з даної тематики./Files/images/DSC06661.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 238