День Збройних сил України

2014-12-06

День Збройних сил України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Прапор Збройних сил України

День Збройних Сил України був встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. Це свято відзначається щорічно 6 грудня — в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України».

Відзначається урочистою церемонією покладання квітів до могили Невідомого солдата, божественною літургією. У війську проходять урочисті збори, церемонія вручення державних нагород та святковий концерт. Ввечері програма свята завершується святковим феєрверком у містах-героях та містах розташування керівних центрів українського війська.

За традицією, кожен рік президент України вітає всіх службовців української армії, відзначаючи значну роль цих людей у підтримці Україною свого незалежного статусу. Віктор Янукович порушив цю традицію в 2013 році у зв'язку з перебуванням за кордоном та заворушеннями в Україні.

У 2014 р. Президент України Петро Порошенко привітав наші війська з Днем Збройних Сил України. Він сказав:

Українське військо тільки народжується, але воно виявилось здатним вже протистояти найбільшій на континенті військовій потузі. Я робив, роблю і буду робити все, щоб українське військо було боєздатним.
Dryzhyna 2.png
Spotkanie z Tuhaj Bejem 2.jpg
Ukrainian-bluecoats-1918.jpg
Opening ceremony for Ex STEADFAST JAZZ (10643676786).jpg
Кiлькiсть переглядiв: 263